Stilul Rubensian

Postat de către Andrei Flavius la

Stilul Rubensian provine din talentul, inspirația și energia inepuizabilă a lui Peter Paul Rubens (1577 - 1640), pictor, diplomat și potretist flamand decorat cu cele mai înalte distincții de către regii Angliei și ai Spaniei. Cariera lui excepțională este susținută financiar și moral de către un grup elitist al Europei, precum Albert de Austria, Isabelle a Spaniei, Anna de Austria, Marie de Medicis și multe alte personalități, printre cele mai influente în secolul al XVII-lea de pe continentul european. Preluând ideile stilistice ale lui Caravaggio, foarte impresionat de stilul și ardoarea culorilor lui Tiziano, este permanent oaspete de seamă la Madrid, Paris, Roma, Florența, fiind fascinat permanent de artiștii italieni. Omagii privind opera sa genială sunt aduse și de către Vincent van Gogh, Watteau, Delacroix, Fragonard, Renoir, care îi recunosc genialitatea operei sale.

S-a născut în localitatea Siegen, comună din Alsacia, teritoriu mult disputat de-a lungul istoriei, unde s-a remarcat influența culturii franceze, germane sau belgiene.

Energia personajelor sale este colosală, femeia cu forme plină de senzualitate și expresivitate îl reprezintă cel mai mult, în opera sa genială, prin care a promovat femeia încrezătoare, puternică, dar și senzuală și cu multe gingășii discrete. Trăsăturile operelor sale, unde predomină încrederea, puterea de seducție, senzualitatea și gingășia unei femei de excepție, au la bază și inspirația pe care i-au dat-o cele două soții ale lui, Isabelle Brandt și Helene Fourment, trăsăturile lor fiind recunoscute la toate personajele feminine din picturile lui Peter Paul Rubens, peste 1400 la număr.

Noul concept Rubensian din colecția de excepție a 33 NEW AYA vă oferă produse care promovează femeia puternică, increzatoare, independentă, senzuală și creativă.

I.A.