Cum sa iti afli forma corpului daca esti o femeie plus size?

Postat de către Digital news la

Stim ca una dintre cele mai mari probleme ale tale este marcata de faptul ca nu iti poti gasi aproape niciodata haine potrivite pentru tipul tau de corp. Desi te-ai obisnuit ca etichetele hainelor sa indice doar termenii „plus size”, stii deja ca nu toate piesele vestimentare se potrivesc oricarei persoane. Pentru a-ti usura situatia, este necesar ca, inainte de a incepe orice sesiune de cumparaturi, sa iti descoperi tipul de forma a corpului. Haide sa aflam impreuna in ce tipar te incadrezi!

Forma de para

Silueta de tip para se evidentiaza prin diferenta dintre partea inferioara a corpului, care este mai mare, si partea superioara a corpului, care este in mod evident mai mica. In acest caz soldurile sunt mai late decat umerii, iar talia este mai subtire. In general, femeile care prezinta o silueta in forma de para se bucura de un abdomen care poate fi scos in evidenta cu ajutorul hainelor. Pentru a-ti pune in evidenta forma corpului, este necesar sa accentuezi zona taliei, cu ajutorul centurilor sau a curelelor. Opteaza pentru fuste ample, plisate sau pantaloni de tip evazat sau palazzo. Evita hainele largi in partea de sus a corpului, pentru a nu crea senzatia de corp disproportionat.

Forma de mar

Persoanele cu silueta in forma de mar sunt mai mari in partea de sus a corpului, fata de partea inferioara a acestuia. In acest caz soldurile sunt mai inguste, iar stomacul si zona pieptului sunt mai voluminoase. Deoarece femeile cu corpul in forma de mar nu au o talie bine definita, trebuie sa ofere iluzia acestui aspect. Daca acesta este si cazul tau, inseamna ca mijlocul corpului tau are un aspect rotunjit, precum un mar.

Forma de clepsidra

Daca nu stiai, chiar si femeile plus size pot avea o silueta de tip clepsidra, despre care se spune ca ar fi ideala din punct de vedere al aspectului. Femeile cu silueta de tip clepsidra au un corp armonios, cele doua jumatati fiind bine proportionate. Bustul si soldurile sunt aproape egale ca dimensiuni, totul fiind intregit de o talie ingusta. Posesoarele formei de clepsidra au tendinta de a lua in greutate in mod egal, in toate zonele corpului, in special in cea a bustului sau a soldurilor.

Forma de triunghi inversat

In mod evident, dupa cum spune si denumirea, femeile cu corpul in forma de triunghi inversat au umerii mai lati decat soldurile. Pe langa acest aspect trebuie sa mai subliniem faptul ca talia nu este definita, silueta este una de tip atletic, picioarele au o forma frumoasa, soldurile fiind inguste.

Forma de dreptunghi

Daca masurile tale sunt aproximativ la fel, atat in zona umerilor, a taliei sau a soldurilor, inseamna ca esti fericita posesoare a unei siluete de tip dreptunghi. Talia nu dispune de foarte multa definire, soldurile fiind drepte, accentul fiind pus pe lipsa formelor in ansamblul trasaturilor corporale. In general, greutatea este distribuita uniform in corp.

Pentru a putea stabili corect ce tip de silueta are corpul tau, cel mai indicat este sa iti masori bustul, talia si soldurile, sa notezi numerele si apoi sa le compari. Dupa ce te-ai lamurit, poti da startul unei noi sesiuni de shopping pe site-ul nostru!